Del raporti i fri.kshëm! Këta janë telefonat me valët celulare më të rrezikshme

Jo të gjithë smartfonët kanë nivel të njëjtë radioaktivitetit.

Loading...

Ndër dy telefonat që renditen të parët në këtë listë janë Xiaomi Mi A1 dhe OnePlus 5T, sipas një raporti të publikuar nga Zyra Federale Gjermane për Mbrojtjen ndaj Radioaktivitetit, raporton PC World.

Xiaomi dhe OnePlus janë cilësuar si dy nga kompanitë më të rrezikshme, ndërsa Samsung hyn në listën e kompanive me radioaktivitet më të ulët.

Lista

Mi A1 SAR prej 1.75

OnePlus 5T me 1.68

Mi Max 3 me 1.58

OnePlus 6T me 1.55

HTC U12 Life me 1.48

Google Pixel 3 XL dhe Pixel 3 në vendin e 7 dhe 12 për radioaktivitetin më të lartë

iPhone 7 gjendet në vendin e 9.

Galaxy Note 8 dhe ZTE Axon Elite kishin vlerat më të ulëta SAR prej 0.17

Ndiqeshin nga LG G7 dhe Galaxy A8 me 0.24 SAR

Galaxy S8+ dhe Galaxy S7 regjistruan një vlerë SAR 0.26.

*Kujtojmë se sa më të ulët vlera SAR aq më pak të rrezikshëm janë valët e emetuara nga këto telefon.*

Çdo do të thonë këto vlera? Sipas agjencisë Gjermane një smartfon i sigurtë ka një nivel radioaktiviteti nën 0.6 SAR.