Djegia e mandateve, kush do të jenë deputetët e rinj të opozitës në çdo qark (Lista)

Kryedemokrati Lulzim Basha ka propozuar djegien e mandateve të deputetëve të tij duke futur kështu Kuvendin në një ngërç ligjor dhe politik.

Loading...

Ligji nuk lejon djegien e mandatit, pasi ai i përket sovranit, megjithatë një deputet e humb mandatin nëse nuk paraqitet në sallën e Kuvendit për gjashtë muaj. Në raste të tilla, mandati i kalon me vendim KQZ-je deputetit që është në radhë në listën e kandidatëve për deputetë të dorëzuar nga partia apo koalicioni.

Djegia e mandateve është një proces mjaft i komplikuar duke e bërë këtë më shumë një veprim politik se sa ligjor, pasi rregulli e do që mandatet të zëvendësohen. Zëvendësimi kërkon kohë dhe nëse mbaron lista e partisë kalon tek lista e aleatëve që kanë hyrë në zgjedhje.

Albeu.com ka bërë një renditje të deputetëve të rinj në Kuvend nëse PD zgjedh të mos hyjë më në sallë për gjashtë muaj.

Më poshtë gjeni deputetët e rinj demokratë në çdo qark të vendit, gjithnjë nëse PD zgjedh të mos futet më në Kuvend dhe emrat e mëposhtëm pranojnë mandatin.

DEPUTETET E RINJ SIPAS QARQEVE

Tiranë
1-Gerti Bogdani
2-Fuad Haxhiymeri
3-Blendi Sulaj
4-Flamur Hoxha
5-Fatbardh Plaku
6-Dorjan Teliti
7-Besnik Fuçia
8-Shkëlqim Hoxha
9-Ahmet Prençi
10-Korab Lita
11-Mirela Tabaku

Durrës
1-Vullnet Topalli
2-Emri Cceno
3-Shkëlqim Fortuzi
5-Dejana Burgija
6-Everest Varaku

Elbasan
1-Taulant Zeneli
2-Arben Elezi
3-Fitimtar Zekthi
4-Nada Krypa

Fier
1-Olsi Ccukaj
2-Luljeta Sejko
3-Dilaver Kamberaj
4-Jakup Beqiri

Korçë
1-Andrea Mano
2-Ligoraq Karamelo
3-Fatmir Guda
4-Kristiano Koçibelli

Dibër
1-Agron Qoku
2-Denisa Vata
3-Halil Jakimi

Vlorë
1-Arben Ristani
2-Dashamir Tahiri
3-Adriatik Alimadhi

Gjirokastër
1-Roland Bejko

Kukës
1-Alban Zeneli
2-Miftar Dauti

Shkodër
1-Gjokë Uldedaj
2-Anton Koka
3-Prelë Gjoni
4-Isuf Deda
5-Benardeta Syku

Berat
1-Astrit Veliaj

Lëzhë
1-Martin Bibaj
2-Preç Zogaj
3-Luigj Gjergji.

Thirrjes së Lulzim Bashës për të djegur mandatet iu përgjigj pozitivisht edhe Monika Kryemadhi, e cila theksoi se Rama nuk ka parë gjë akoma.

Sipas Kodit Zgjedhor, një deputet e humb mandatin nëse nuk paraqitet në sallën e Kuvendit për gjashtë muaj. Në raste të tilla, mandati i kalon me vendim KQZ-je deputetit që është në radhë në listën e kandidatëve për deputetë të dorëzuar nga partia apo koalicioni.

Djegia e mandateve është një proces mjaft i komplikuar duke e bërë këtë më shumë një veprim politik se sa ligjor, pasi rregulli e do që mandatet të zëvendësohen. Zëvendësimi kërkon kohë dhe nëse mbaron lista e partisë kalon tek lista e aleatëve që kanë hyrë në zgjedhje.

Albeu.com ka bërë një renditje të deputetëve të rinj në Kuvend nëse LSI zgjedh të mos hyjë më në sallë për gjashtë muaj.

Më poshtë gjeni deputetët e rinj të LSI në çdo qark të vendit, gjithnjë nëse LSI zgjedh të mos futet më në Kuvend dhe emrat e mëposhtëm pranojnë mandatin.

DEPUTETËT E RINJ TË LSI

Tiranë
1-Klevi Pojana
2-Ardit Çela
3-Erion Bixha
4-Ylli Shehu
5-Edmond Rrushi

Durrës
1-Flamur Gjuzi
2-Arb Shtylla

Elbasan
1-Enver Roshi
2-Zenun Bullari

Fier
1-Erisa Xhixho
2-Nimet Musai

Korçë
1-Piro Kapurani

Dibër
1-Aurora Mara

Vlorë
1-Sokol Dervishaj

Berat
1-Llambriola Misto
2-Taulanta Vrapi

Lëzhë
1-Elda Hoti. /albeu