Është koha t’i hiqni të gjitha, studimi befasues do t’ju tregojë ‘pa doreza’ të vërtetat pse duhet të flini l.akuriq

Ka disa arsye të mira për të filluar gjumin l.akuriq. Duket e çuditshme, për disa ajo mund të përfaqësojë një t.raumë, por edhe ekspertët bien dakord që fjetja lakuriq përmirëson cilësinë e gjumit.

Loading...

Këtu janë arsyet që do t’ju shtyjnë të braktisni pizhamet dhe mantelet e natës dhe të zgjidhni të flini lakuriq.

Si në dimër ashtu edhe në verë, temperatura mund të shkaktojë zgjim të menjëhershëm dhe të mos lejojë një gjumë të qetë, ndërkohë që gjumi i zhveshur i lejon trupit të gjejë klimën e duhur në mënyrë të pavarur, duke rregulluar sasinë dhe llojin e batanijeve që do të përdoren.

Duke lënë mënjanë pizhamet lejoni trupin të marrë frymë gjatë natës, diçka që nuk ndodh gjatë ditës, sepse ajo gjithmonë mbulohet me veshje.

Dhënia e lirisë në trupin tuaj lejon funksionimin e duhur të gjëndrave dhjamore: për më tepër, duke iu shmangur djersitjeve, flokët marrin më pak pisllëqe.

Fjetja lakuriq gjithashtu ndihmon për të humbur peshë, në fakt cilësia e gjumit përmirëson dhe ndikon në prodhimin e hormonit të rritjes i cili, nga ana tjetër, është i përfshirë në zhvillimin e muskujve dhe konsumin e yndyrës.

Kontakti i dy trupave të zh.veshur sigurisht që rrit besimin dhe çon në pjesëmarrje më të madhe, kështu që të fjeturit lakuriq përmirëson marrëdhëniet shoqërore dhe riprodhimin s.eksual. Natyrisht, jeta seksuale gjithashtu përfiton, pasi çiftet që flenë lakuriq kanë më shumë aktivitet s.eksual sesa çiftet që flenë me pizhame.

Një përfitim tjetër vjen nga qarkullimi i gjakut, duke qenë i zhveshur shmang kufizimet vaskulare. Pastaj ka ndjenjën e mirëqenies dhe lumturisë që përfshin të qenit i zh.veshur dhe lëviz lirshëm pa pasur ndonjë gjë që prek lëkurën. Është një kusht që ju lejon të keni më shumë besim tek vetja, sepse ju merrni më shumë besim me trupin tuaj.

Duke gjetur kombinimin e duhur të batanijeve, nivelet e kortizolit dhe kështu stresi reduktohen për t’i siguruar trupit të z.hveshur ngrohtësinë e nevojshme. Së fundi duke fjetur l.akuriq është gjithashtu e dobishme për ata që vuajnë nga pagjumësia. Mund të jetë një zgjidhje e mundshme për çrregullimet e gjumit.